Ce simptome indică probleme cu tiroida. Mergi de urgenţă la medic dacă le observi!

 
Ce simptome indică probleme cu tiroida. Mergi de urgenţă la medic dacă le observi!
Ce simptome indică probleme cu tiroida. Mergi de urgenţă la medic dacă le observi!

Tiroida care este hiperactivă, subactivă sau care dezvoltă probleme structurale ar putea fi vinovată pentru o gamă surprinzătoare de simptome. Glanda tiroidă reglează metabolismul, așa că o cantitate prea mare a hormonului tiroidian cauzează accelerarea generală a funcțiilor corporale.Este posibil să suferi de hipertiroidism dacă ai observat o scădere bruscă în greutate, iar o creștere a kilogramelor ar putea fi cauzată de hipotiroidism, ceea ce determină încetinirea proceselor corporale.

Cum îți dai seama dacă ai probleme cu tiroida?


1. Lene și somnolență

Dacă ai observat o oboseală chiar și atunci când ai avut parte de un somn odihnitor, o glandă tiroidă subactivă ar putea fi cauza problemelor tale. Oboseala este simptomul numărul 1 pe care îl observă medicii. Este un fel de oboseală în care încă ești obosit dimineața, după un somn adecvat în timpul nopții. Pacienții cu tiroida hiperactivă pot experimenta altfel oboseala. Aceștia se simt obosiți, ca și cum ar alerga pe o roată de hamster și s-ar simți epuizați.

2. Sentiment de frig în august și transpirații în februarie

Senzația de frig în mijlocul verii, care poate necesita chiar și o bluză mai groasă, este un motiv pentru a verifica suspiciunea de hipotiroidism. Dar dacă ți-ai petrecut luna februarie transpirând, ar putea fi vorba despre o tiroidă hiperactivă, scrie eva.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?