Ce se va întâmpla cu ursul care a ajuns în Ploieşti, de Crăciun, cu un tren marfar

 
Ce se va întâmpla cu ursul care a ajuns în Ploieşt, de Crăciun, cu un tren marfar
Ce se va întâmpla cu ursul care a ajuns în Ploieşt, de Crăciun, cu un tren marfar

Un urs de aproximativ 200 de kilograme, care a fost capturat în ajun de Crăciun pe străzile din Ploieşti, va fi relocat în Rezervaţia Zărneşti. Ursul ar fi ajuns în oraş cu un tren marfar.

În ajunul Crăciunului, apariţia unui urs pe străzile din Ploieşti a pus în alertă autorităţile. Animalul s-a plimbat în zona Gării de Nord din oraş, fără a fi agresiv, şi ulterior tranchilizat, capturat şi dus la Grădina Zoologică de la Bucov, unde a stat în tot acest timp, într-o cuşcă.

Joi, acesta va fi relocat de la Zoo în Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti, cu un transport special. Rezervaţia de urs'şi de la Zărneşti este unică în România şi Europa de Est. Spaţiul a fost amenajat astfel încât urşii să aibă parte de un mediu cât mai apropiat de habitatul natural. Animalele au bârloguri şi „piscine", iar mâncarea le este plasată în anumite locuri, astfel încât animalul să facă efortul s-o caute. La zece ani de la înfiinţare, rezervaţia a salvat aproape 100 de urşi şi a devenit un model şi o adevărată atracţie turistică. Ursul capturat a ajuns cel mai probabil în Ploieşti cu un tren marfar. Acesta are vârsta de aproximativ trei ani, este femelă şi are 200 de kilograme.

Sursa: AdevarulAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?