Ce se întâmplă într-un avion când pierde presiunea din interior. Specialiștii au un răspuns

 

Chiar dacă probabil îți sună a mit urban este cât se poate de adevărat că poți fi aspirat din avion în mijlocul zborului. Există mai multe cazuri concrete în acest sens, iar unul dintre ele s-a petrecut la bordul unui avion Boeing 737. Cum e posibil?

Bineînțeles, șansele ca un astfel de scenariu desprins parcă din filemele SF să se întâmple sunt mici, dar totuși se întâmplă. Thomas Anthony, directorul programului de siguranță și securitate al Universității din California de Sud, a confirmat asta.

Așadar, un om informat este un om mai puternic, așa că iată ce ar trebui să știi despre acest subiect. În primul rând ca să înțelegi mai bine situația uite încă un exemplu.

În anul 1989 o ușă a unui avion a explodat în timpul zborului 811 al companiei United Airlines. Nouă pasageri au fost aspirați din avion atunci. Acest lucru este posibil pentru că interiorul avionului este presurizat.

Totuși care este explicația pentru care poți fi aspirat din avion? În cazul în care un avion este perforat, diferențele de presiune dintre interiorul și exteriorul aeronavei poate provoca aspirația pasagerilor din avion.

Ce se întâmplă când un avion este depresurizat

În primul rând, presurizarea unei aeronave are rolul de a menține aerul în interiorul avionului astfel încât oamenii să poată respira normal.

Însă, după cum știi cu cât aeronava ia altitudine, cu atât presiunea aerului din exteriorul acesteia, se diminuează. Din acest motiv, avioanele comerciale sunt ținute la o altitudine de presiune de aproximativ 2,438 de metri.

Dar, dacă avionul este perforat și există o gaură, presiunea se va diminua în interior, ceea ce va face ca oxigenul să scadă și el. Iar cu cât gaura este mai mare, cu atât cresc șansele ca un pasager să fie aspirat. Însă, în situațiile de acest fel fiecare pasager va primi câte o mască de oxigen.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?