Ce se întâmplă în organism în primele 30 de minute după ce ai mâncat ceva sărat

 
Cum se obţine sarea de mare. Nici nu îţi imaginezi că este posibil aşa ceva!
Cum se obţine sarea de mare. Nici nu îţi imaginezi că este posibil aşa ceva!

În 30 de minute, un fel de mâncare sărat poate afecta în mod dezastruos vasele sangvine, reducând semnificativ capacitatea arterelor de a transporta sângele în organism.

Acest calcul a fost efectuat de cercetători australieni în cadrul unui experiment special. Astfel, ei au adunat un grup de 16 voluntari absolut sănătoşi, cărora li s-a oferit mai întâi un preparat conţinând 4 grame de sare, iar mai târziu un fel de mâncare cu un conţinut de numai 0,3 grame de sare.

Înainte şi după mese, oamenii de ştiinţă au testat cât de uşor curge sângele în artera brahială (humerală) – vasul de sânge principal, în care de obicei se măsoară tensiunea arterială. În cele din urmă, s-a dovedit că alimentele sărate restricţionează semnificativ fluxul sanguin, scrie doctorulzilei.ro. Acest proces atinge apogeul după o oră de la consum.


Cele mai sărate din felurile de mâncare servite voluntarilor nu aveau un conţinut mai mare de sare decât nivelul mediu din alimentaţia unui om obişnuit.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?