Ce se întâmplă în jurul Cernobîlului, la 32 de ani de la catastrofa nucleară - "Sute de câini"

 
Câinii de la Cernobîl. FOTO: Solo East
Câinii de la Cernobîl. FOTO: Solo East
Câinii de la Cernobîl. FOTO: Solo East Câinii de la Cernobîl. FOTO: Solo East Câinii de la Cernobîl. FOTO: Solo East

Mai multe sute de câini îşi fac veacul în jurul Cernobîlului, la 32 de ani de la catastrofa nucleară. În jurul zonei de protecţie animalele care au fost abandonate de stăpâni în zilele de după dezastru au trăit şi s-au reprodus, formând astăzi o comunitate canină foarte numeroasă, scrie The Guardian. Stăpânii câinilor au fost forţaţi de autorităţi să îşi abandoneze animalele de companie, în 1986, iar astăzi descendenţii acelor câini abandonaţi trăiesc în aceeaşi zonă pustiită.

Imediat după dezastru, în zonă au fost trimişi militari pentru a ucide animalele rămase fără stăpâni, dar unii dintre câini au supravieţuit şi sunt acum cunoscuţi ca "Mascotele de la Cernobîl".

Viaţa acestor câini e scurtă, în parte datorită geroaselor ierni din Ucraina şi a lupilor flămânzi, în parte datorită radiaţiilor şi, în general, puţini dintre ei depăşesc 6 ani, scrie The Guardian. Tarzan, unul dintre câini, a cărui mamă a fost ucisă de un lup, e crescut mai mult lângă cabana gardienilor, care îl hrănesc şi cu care se joacă, prinzând bulgări de zăpadă sau alergând după beţe. 

Un ONG din SUA încearcă să îi ajute pe aceşti câini, încercând în primul rând să ajungă la un număr mai mic de câini, pentru a-i putea hrăni şi vaccina pe toţi.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?