Ce se întâmplă dacă foloseşti zilnic hârtie igienică parfumată şi colorată. Pericolul neştiut

 
Ce se poate întâmpla dacă foloseşti zilnic hârtie igienică parfumată şi colorată
Ce se poate întâmpla dacă foloseşti zilnic hârtie igienică parfumată şi colorată

Roz, galbenă, albastră, cu miros de lavandă, trandafir, iasomie ... Astăzi hârtia de toaletă este disponibilă în toate culorile posibile şi are tot felul de parfumuri plăcute. Dar puţini oameni ştiu că tocmai aceste lucruri trebuie evitate la aprovizionarea cu hârtie de toaletă.

Încă din anul 1987, Agenţia pentru Siguranţă Alimentară şi Controlul Medicamentelor a interzis utilizarea anumitor coloranţi şi parfumuri în industria farmaceutică, după ce anumite teste au indicat o incidenţa crescută a tumorilor în rândul oamenilor expuşi la acestea.

Nu se ştie cum sau în ce circumstanţe în zilele noastre, în lumea care stă sub semnul tehnologiei moderne şi al progresului, se ivesc şi momente când este pusă în discuţie o problemă aparent banală precum colorarea şi parfumarea hârtiei de toaletă, chiar dacă se cunoaşte faptul că impregnarea hârtiei igienice cu substanţe chimice precum coloranţi, înălbitori şi diverse parfumuri ne poate pune în pericol sănătatea şi ne poluează mediul înconjurător.


Iată mai jos la ce riscuri te poţi expune dacă foloseşti hârtie igienică parfumată şi colorată!

Infecţii ale uretrei

Hârtia de toaletă colorată poate fi foarte iritantă pentru zona vaginală, astfel încât utilizarea să este de multe ori o cauza principala a infecţiilor uretrei.

Cancer de col uterin

Conform opiniei cercetătorilor, culoarea hârtiei igienice are un impact direct asupra aparatului reproducător feminin şi poate creşte riscul de cancer de col uterin.

Probleme rectale

Folosirea hârtiei igienice colorate şi parfumate poate provoca inflamaţii şi urticarie în zona rectală. Verificarea ocazională a aspectului scaunelor îţi poate furniza indicii asupra unor probleme. Scaunele cu sânge, de exemplu, sunt un semnal de alarmă. Când foloseşti hârtie de toaletă colorată, este foarte greu să remarci modificările de aspect ale scaunelor.

Hârtia umedă şi de culoare roz îngreunează foarte mult depistarea acestor hemoragii. Aceste urme sunt cele mai concludente şi mai frecvente semne de cancer la colon.

Micoze

Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de ginecologi pacientelor cu micoze este dacă folosesc hârtie de toaletă colorată sau parfumată. De fapt, experţii au stabilit o legătură directă între aceste tipuri de infecţii şi hârtia de toaletă colorată.

Sursa: secretele.com

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?