Ce se întâmplă dacă faci sex pe viaţă cu aceeaşi persoană. Explicaţia unui specialist

 
Ce se întâmplă dacă faci sex pe viaţă cu aceeaşi persoană. Explicaţia unui specialist
Ce se întâmplă dacă faci sex pe viaţă cu aceeaşi persoană. Explicaţia unui specialist

Chiar dacă mulţi dintre noi spunem că sexul nu este cel mai important într-o relaţie, oricum trebuie să recunoaştem că acesta contribuie la buna ei funcţionare. Fiecare dintre noi se întreabă dacă este posibil să aibă acelaşi partener sexual pentru întreaga viaţă. Uneori rutina zilnică sau micile divergenţe în cuplu ne determină să ne înşelăm partenerii. Totuşi, ceretătorii sunt de părere că acest lucru poate fi evitat.

Atunci când suntem hotărâţi să rămânem alături de o persoană pentru tot restul vieţii, trebuie să realizăm faptul că la un moment dat ideea de a face sex exclusiv cu acea persoană, poate deveni plictisitoare. Totuşi, acest lucru poate fi evitat. Problema apare atunci când luăm prea tare în serios ideea că trebuie să petrecem cât mai mult timp cu partenerul pentru a ajunge la un nivel ridicat de intimitate în cuplu şi într-un final să ne bucurăm de o relaţie sexuală perfectă.

Dacă vorbim despre o relaţie de lungă durată, atunci cea mai mare piedică ar fi cele două componente opuse pe care ni le dorim. Pe de o parte vrem să ne simţim în siguranţă alături de partener, iar pe de altă parte, vrem să păstrăm vie pasiunea şi aşa-zisul „foc al iubirii”. Acestea însă sunt două extreme diferite care în cele mai multe cazuri, nu pot fi prezente simultan într-o relaţie.

Cheia ar fi capacitatea de a-ţi păstra independenţa. Cunoaşte oameni noi şi nu îţi pierde capacitatea de socializare. Atunci când partenerul te va vedea într-o astfel de postură, îşi va dori să te păstreze doar pentru el şi, respectiv, viaţa sexuală se va îmbunătăţi.

Acceptă faptul că a face sex cu aceeaşi persoană pentru tot restul vieţii tale – exceptând cazul în care persoana eşti tu – este greu şi, uneori, chiar plictisitor. Dar nu imposibil.

”Cel mai important ar fi să nu priviți sexul ca pe un mod de eliberare a ”dorinței”, ci ca pe un mod de creație. Atâta timp cât aveți un impuls creativ și idei creative, nu vă veți plictisi niciodată”, a spus Paul Jenner în cartea sa ”Sex ca la carte”.

Ține minte, nu fă sex numai cu o prezență fizică, fă sex cu sufletul. Chiar dacă nu faci acest lucru mot-a-mot, ar trebui cel puțin să te gândeşti la frumusețea interioară a persoanei, care e foarte importantă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?