Ce sancțiune a primit profesoara care a pus o elevă, de 11 ani, să se tundă în fața clasei?

 

Profesoara care a pus o elevă din clasa a V-a să își taie singură părul, în fața întregii clase, supărată că fata și-a schimbat culoarea părului, a fost sancționată de conducerea Inspectoratului Școlar Satu Mare, cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de 3 luni, scrie realitateadesatumare.net

”Având în vedere Raportul întocmit de comisia de cercetare și Hotărârea Consiliului de administrație al Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” Carei, doamna profesoară a fost sancționată cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de 3 luni”, potrivit unui comunicat de presă transmis de conducerea ISJ Satu Mare.

Reamintim că în urmă cu o lună, un caz revoltător s-a petrecut la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei, unde o fetiță de 11 ani, elevă în clasa a V-a, a fost pusă de dirigintă să își taie singură pletele decolorate, în fața întregii clase, supărată că fata și-a schimbat culoarea părului. Mai grav, în fața unor colegi care s-au amuzat pe seama bietei fetițe.

Celălalt caz, în care o familie a adus acuzațiile de violență petrecute în Școala din Pomi nu se confirmă, așa cum a declarat, la acea vreme, pentru Realitatea de Satu Mare, inspectorul școlar general, Călin Durla. Comisia a stat de vorbă cu părțile implicate, inclusiv cu copiii. Mai mult, se pare că unul dintre copii și-ar fi desenat palmele cu carioca.

”În ce privește incidentul petrecut la Școala Gimnazială Pomi, având în vedere Raportul comisiei de cercetare și Hotărârea Consiliului de administrație, doamna angajată pe post de îngrijitor a fost sancționată cu avertisment. Nu s-a confirmat lovirea copiilor în palmă cu o nuia”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
cotoi
13 May 07:19
Asta este sanctiune , dupa ce a mutilat fata trebuia crapat capul in doua , penru ca o so mai faca .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?