Ce salariu câştigă un avocat în România

 
Inegalitatea veniturilor în România, în topul UE
Inegalitatea veniturilor în România, în topul UE

Un avocat senior dintr-o casă de avocatură poate câştiga între 2.000 şi 10.000 de euro lunar.

Pe lângă performanţa personală, pentru determinarea pachetului de compensaţii al unui avocat contează şi rezulatele şi capacitatea lui de a aduce clientelă. Dacă tu eşti avocat şi aduci clientul, poţi să aduci mai mult din nota de plată, a declarat Radu Ionescu, partener fondator al Casei de Avocatură Ionescu şi Sava, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Un avocat senior fără să fie partener poate câştiga între 2.000 şi 10.000 de euro, dacă aduce clientelă proprie, dacă poate să gestioneze cazurile.

În general un pachet compensator rezonabil este între 2.000 şi 5.000 euro, pentru un avocat care nu este partener. Un partener poate câştiga oricât, "cerul este limita". Sunt firme care au mulţi parteneri, unde se împarte la mai mulţi, a mai spus el.

"Noi avem 21 de avocaţi. Targetul pentru acest an este de 25 de avocaţi. Este posibil să mai extindem echipa. Un avocat care nu este senior şi nu este partener poate să câştige între 500 de euro şi 5.000 de euro", a declarat Ionescu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?