Ce să nu trimiţi niciodată prin SMS sau e-mail

 
Ce să nu trimiţi niciodată prin SMS sau e-mail
Ce să nu trimiţi niciodată prin SMS sau e-mail

Furtul identităţii nu este doar un mit. Chiar dacă medicul sau chiar mama ta îţi cer informaţii cu privire la datele personale este indicat ca unele lucruri să nu le transmiţi printr-un mesaj sau email. Iată 5 lucruri care nu ar trebui să treacă prin spaţiul digital.Date personale de pe permisul de conducere/ paşaport/ buletin. Dacă eşti pe punctul de a începe un nou job, iar angajatorul are nevoie de datele tale scanate,, cel mai bine ar fi să-i înmânezi actele personal pentru a reduce riscul de securitate. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul paşaportului. Ai fi surprinsă să afii câte lucruri pot face hackerii cu datele tale personale.

Numărul cardului de credit. Bineînţeles, poate fi tentant să-ţi transmiţi aceste date soţului sau mamei tale însă, în momentul în care trimiţi aceste date prin email, şansele ca o persoană să ajungă întâmplător în Inbox-ul adresei tale sunt foarte mari. Accidental, poate da peste datele tale şi le poate salva, iar mai apoi, se poate folosi de ele.

Parolele conturilor pe care le deţii. Fie că este vorba de conturile din Social Media sau alte conturi personale, nu trimite niciodată parolele importante prin email sau SMS. În cazul în care îţi pierzi telefonul, cineva poate avea acces la adresele tale, ceea ce te va face să fii vulnerabilă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?