Ce să faci dacă te-ai născut sub influența lui VENUS retrograd?

 
Ce să faci dacă te-ai născut sub influența lui VENUS retrograd?
Ce să faci dacă te-ai născut sub influența lui VENUS retrograd?

Venus nu este retrograd in fiecare an, ci cam o data la 1 an si jumatate, retrogradarea sa dureaza aproximativ 45 de zile dintr-un an, ca atare ponderea celor nascuti cu acest ”handicap” astral e destul de mica (aprox. 8% din populatie), potrivit acvaria.com.

Cine s-a născut VENUS RETROGRAD a trecut, în viețile anterioare, prin una sau mai multe experiențe amoroase deceptionante, în urmă cărora poartă încă o cicatrice greu de vindecat, arătându-și permanent neîncrederea în iubire. Îi e teamă să iubească din nou pentru a nu suferi ca altădată.

Din cauza acestor piedici, viața sa afectivă se va dezvolta mai târziu decât la ceilalți și cu foarte multe eforturi. Posibil să regăsească în aceasta existenţe vechi iubiri sau persoane care au jucat un rol în inima lor, în altă existență, cu scopul de a arăta fiecare în parte ce a învățat din lecțiile trecutului și pentru a repara fostele erori. Poate trăi acum multe iubiri nefericite, imposibile, nereușite, triste, sub așteptări, pentru a învăța din ele.

Venus retrograd poate genera diverse blocaje sau puncte nevralgice, ce se pot manifestă în mai multe moduri:

 • timiditate, frică de sexul opus
 • tendința de a-și ascunde sentimentele
 • incapacitate de a-și exterioriza emoțiile atunci când trebuie
 • tendința de a evita sexul opus, de a fi mai mult singur, incapacitate de a se bucura de viață, posibil pesimism și negativism
 • tendința de a-și arăta disprețul față de tot ceea ce este legat de dragoste
 • neîncredere în propria feminitate la femei sau în propria capacitate de a iubi, de a cuceri, de a întreține o relație armonioasă
 • o atitudine mai rece, mai distantă, mai detașată în iubire, poate chiar da impresia că nu iubești

Ce trebuie să facă depășească ”handicapul” venusian?

 • să intre în relații, indiferent spre ce duc ele, pentru a învăța să iubească
 • să-și canalizeze emoțiile în alt plan al existenței sale, pentru că ele totuși există. Dacă nu sunt îndreptate spre sexul opus sau spre cei dragi, sentimentele pot fi canalizate spre carieră, de exemplu, spre artă, spre animale, spre umanitate la modul general, spre alt plan al vieții sale care îi oferă plăcere
 • să găsească un alt mod de manifestare a iubirii prin artă și frumusețe, spirit umanist, gesturi caritabile, grijă pentru alții.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

 • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?