Ce s-ar întâmpla dacă Putin ar muri?

 
Vladimir Putin
Vladimir Putin
FOTO: independent.md

Absenţa preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de pe scena publică a stârnit imaginaţia jurnaliştilor, a bloggerilor şi a oamenilor din toate colţurile lumii. Zvonurile spun că liderul de la Kremlin ar fi grav bolnav, dar oricare ar fi motivul real al absenţei acestuia, preşedinţia preferă să-l ţină secret.

Ce s-ar întâmpla dacă Putin chiar ar muri? Jurnalistul Tom Nichols de la Business Insider a făcut o serie de scenarii pentru cazul în care Vladimir Putin ar deceda. În primul rând, în Rusia exista o Constituţie pe care Putin şi ai lui nu au încălcat-o. E drept, au păcălit-o, s-au strecurat printre scăpările acesteia, dar nu au încălcat-o în mod flagrant. Astfel, conform acestei Constituţii, prim-ministrul ar deveni preşedintele activ al Federaţiei Ruse, funcţia de vicepreşedinte fiind scoasă din Constituţie în 1993. Echipa lui Putin cunoaşte bine articolul constituţional, din moment ce însuşi Putin a devenit preşedinte fiindcă deţinea funcţia de premier la 31 decembrie 1999, când Boris Elţin a demisionat. Astfel, Dmitry Medvedev ar deveni din nou lider la Kremlin, după ce a mai fost în această poziţie între 2008 şi 2012. Actualul premier rus ar fi preşedinte pentru 90 de zile, dar nu va deţine o putere la fel de mare asemeni lui Putin deoarece Constituţia Rusiei are un sistem de autoapărare împotriva preşedinţilor interimari. Ceea ce e interesant urmează abia după aceea. Cine ar candida la noile alegeri? Medvedev, care a mai deţinut funcţia de preşedinte, este un personaj cunoscut şi nicidecum lipsit de popularitate. De asemenea, este foarte cunoscut în vest. E greu de imaginat cine ar putea să candideze împotriva lui, dar asa depinde şi de perioada bolii lui Putin.

Mai mult pe Adevarul.roAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 -1
karamazov
17 Mar 18:16
Pentru prooccidentali .......Daca Putin moare ...sa-i purtati caciula, dar daca Putin va trai o sa-o beliti pwla!!!!
Răspunde
16 -2
GIMY
14 Mar 18:12
Nu và mai faceti griji pentru altii ; ginditi-và la ale voastre cà aveti destule ! Ce s-ar intimpla dacà ar muri toti jefuitorii si tràdàtorii din Romania??!! Ginditi-và si poate reusiti sà gàsiti un ràspuns corect!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?