Ce s-ar întâmpla dacă n-ai mai avea acces la internet și prin ce stări ai trece

 

Oamenii de știință au găsit o legătură între timpul excesiv petrecut pe internet și deficitilul de atenție și hiperactivitate – ADHD. Cu alte cuvinte, internetul poate provoca ADHD.

În acest sens, o echipă de cercetători din California a folosit un chestionar din 2015 pentru a evalua obiceiurile și comportamentele din online a mai bine de 2.500 de adolescenți, cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani, pe parcursul a doi ani.

În prima fază a studiului, niciun student nu a prezentat vreun semn că ar avea ADHD, conform criteriilor expuse în Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. Însă, peste câteva luni, semnele au început să apară la unii dintre participanți.

Ulterior, adolescenții au început să dea dovadă de simptome de ADHD la măsurătorile care avea loc din 6 în 6 luni. Cercetătorii au găsit o corelație între consumul intens de media și aceste simptome. Acest lucru nu înseamnă că social media era de vină în mod direct pentru simptome, și nici că adolescenții din studiu sufereau cu adevărat de ADHD.

Cum îți dai seama dacă ai ADHD?

În primul rând vei observa că te concentrezi mult mai greu, asta pentru că mintea ta e ocupată să rătăcească printre mici distrageri. Iar acest lucru se întâmplă din cauza modului în care digeri produsele mass-media.

„Dacă până acum, studiile corelau ADHD-ul cu media tradiționale, precum televiziunea și jocurile video, cercetarea de față este printre primele care analizează conexiunea dintre media digitale și riscul de apariție a ADHD-ului", a declarat psihologului Adam Leventhal, de la University of Southern California.

Tulburarea ADHD la adulți urmează un model diferit față de copii. Adulții pot întârzia foarte mult la locul de muncă sau la evenimente importante. Mai mult, pot realiza că întârzierea le subminează obiectivele, dar nu pot face schimbări în acest sens.

SursaAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?