Ce s-ar întâmpla cu economia dacă ar dispărea Crăciunul

 

Ce s-ar întâmpla cu economia dacă ar dispărea întreaga industrie de consum care însoţeşte Crăciunul? Dacă sărbătoarea ar deveni una pur tradiţională, economia americană ar pierde 75-100 miliarde de dolari din consum, scrie Financial Times.

O posibilitate ar fi ca economia să nu sufere deloc. Aceasta este viziunea clasică  macroeconomică: nimic important nu s-ar schimba după desfiinţarea Crăciunului. Forţa de muncă ar rămâne aceeaşi şi competenţele ei la fel, ar rămâne aceleaşi fabrici, acelaşi sistem financiar şi aceeaşi reţea de logistică. Capacitatea economiei de a produce bunuri şi servicii nu s-ar schimba, iar după o perioadă de ajustare, în care fabricile de beteală ar fi retehnologizate şi zonele plantate cu brazi de Crăciun ar fi replantate cu alţi copaci, toate lucrurile ar fi în regulă.

Mai multe, pe zf.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?