Ce riscă Mirel Palada după ce l-a lovit pe Mihai Goţiu

Judecătorul Cristi Danileţ a explicat ce riscă fostul purtător de cuvânt al Guvernului după ce l-a lovit pe senatorul USR, Mihai Goţiu.

Mirel Palada i-a tras un pumn senatorului USR, în pauza publicitară a unei emisiuni. Mihai Goţiu a ajuns la spital cu "buza spartă".

Acesta din urmă a declarat la REALITATEA TV că va depune plângere la Poliţie. Judecătorul Cristi Danileţ a explicat pe contul său de Facebook ce riscă Mirel Palada.

"Art.193 C.pen: Lovirea sau alte violențe - (1) Lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă. (3) Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Articolul 296 C.proc.pen: Termenul de introducere a plângerii prealabile - (1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârșirea faptei. Art. 157 C.pen: Lipsa plângerii prealabile - (1) În cazul infracțiunilor pentru care punerea în mișcare a acțiunii penale este condiționată de introducerea unei plângeri prealabile de către persoana vătămată, lipsa acestei plângeri înlătură răspunderea penală. Art. 158 C.pen: Retragerea plângerii prealabile - (1) Retragerea plângerii prealabile poate interveni până la pronunțarea unei hotărâri definitive, în cazul infracțiunilor pentru care punerea în mișcare a acțiunii penale este condiționată de introducerea unei plângeri prealabile. (2) Retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penală a persoanei cu privire la care plângerea a fost retrasă", a scris judecătorul Cristi Danileţ pe contul său de Facebook. 

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?