Ce propunere-surpriză are Iohannis pentru înzestrarea Armatei

 
Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut, miercuri, o propunere interesantă pentru cheltuirea banilor alocaţi de România înzestrării Armatei, în contextul majorării bugetului la 2% din PIB.Miercuri a început în București cel mai mare târg din industria de apărare din estul Europei, Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2018. Evenimentul atrage cele mai mari firme din domeniul apărării, securității, securității cibernnetice.

Preşedintele Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul deschiderii oficiale a expoziţiei miliatare în care încurajează asocierea producătorilor străini cu unităţi din industria de apărare din România, în vederea realizării unor proiecte pentru înzestrarea Armatei.

Iohannis speră că cea mai mare expoziţie de apărare, securitate naţională, securitate privată şi industrie aeronautică din sud-estul Europe "va crea contextul favorabil pentru iniţierea unor forme de colaborare, pentru înzestrarea Armatei, între ofertanţii străini şi firmele din România".

Afacerea secolului în România. Bugetul uriaş al Apărării, magnet pentru firme din toată lumea

Preşedintele arată că un mare atuu al României în materie de tehnologie miliatră vine din sectorul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor:

"România are o bază solidă şi în ceea ce priveşte securitatea cibernetică. Nu este deloc întâmplător faptul că în cadrul NATO s-a luat decizia ca ţara noastră să se implice în asigurarea securităţii cibernetice a Ucrainei. De altfel, sectorul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a avut o creştere spectaculoasă în ultimii ani şi contribuie într-o proporţie semnificativă la Produsul Intern Brut al României", se spune în mesajul lui Iohannis.

BSDA 2018 Peste 270 de firme de securitate din peste 25 de țări sunt prezente la expoziţia inaugurată azi la Bucureşti, unde prezintă ultimele tehnologii în domeniul apărării. Este cea mai mare ediție BSDA de până acum, fiind incluse toate cele cinci domenii operaționale: terestru, naval, aerian, cyber și spațiu.

BSDA 2018 aduce în România cele mai mari firme din lume din domeniul apărării și securității cum ar fi: Lockheed Martin, cel mai mare contractor din lume, Raytheon, General Dynamics, General Dynamics European Land Systems, Harris, Bell, Textron, L3 Technologies, FLIR Systems, Rockwell Collins, Elbit Systems, Rafael Advanced Defense Systems, Thales, Airbus, Airbus Helicopters, Naval Group.

Vor fi prezenți la expoziția de la Romaero, Băneasa, dintre 16 - 18 mai 2018, și producători români: grupul UTI, Romarm, Romaero, Aerostar SA, Rom Tech, Pro Optica.

BSDA 2018 Ministerul Apărării Naţionale anunţă că va participa cu militari şi tehnică la expoziţia internaţională industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private, "Black Sea Defence and Aerospace 2018" (BSDA).

România a înregistrat în 2017 cea mai mare creştere cu cheltuielile militare din lume. Cheltuielile militare la nivel global s-au ridicat anul trecut la 1.739 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel de la Războiul Rece încoace, iar România a înregistrat cea mai mare creştere.

Bugetul Apărării a crescut cu 11% şi în 2018 până la suma de 18,1 miliarde lei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?