Orban a prezentat, oficial, programul de guvernare

 

 Rectificarea bugetară, legea bugetului de stat pentru anul viitor, desfiinţarea Secţiei speciale pentru anchetarea procurorilor sunt câteva dintre punctele cheie care se regăsesc în programul de guvernare propus de Ludovic Orban, potrivit unor surse Realitatea TV.

Programul de guvernare pentru care liberalii vor cere votul Palamentului promite o politică fiscal-bugetară eficientă şi responsabilă.

Liberalii nu au mult timp la dispoziţie. Obiectivele imediat ale programului de guvernare sunt rectificarea bugetară şi elaborarea legii bugetului de stat pentru anul 2020. PNL şi-a propus să respecte ţinta de deficit şi să asigure stabilitatea macroeconomică.

În rândul obiectivelor pe termen scurt se numără şi corectarea Ordonanţei 114, cunoscută şi ca „Ordonanţa lăcomiei".

Guvenrul Orban vrea să elimine şi Declarația Unică pe baza venitului estimat.

Programul de guvernare menţine cota unică de impozitare. Este o condiţie impusă de ALDE, pe care liberalii au inclus-o în program.

PNL promite că nu va mai modifica prin OUG Codul Fiscal şi nici Legile Justiţiei.

Modificarea Legii finanțelor publice: cotele și sumele defalcate să asigure o autonomie financiară pentru primării Primăriile vor primi 100% din impozitul pe venit colectat

În repetate rânduri, liberalii au susţinut că vor desfiinţa Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor. Iar acest punct se regăeste şi în programul de guvernare în baza căruia PNL cere votul Parlamentului.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Edi Talent
24 Oct 15:16
Să prezinte programul de guvernare în fața CSM si CCR pentru a se analiza legalitatea acestuia.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?