Ce poate face pisica? Este fabulos și nu știai până acum

 

Pisica, unul dintre cele mai întâlnite animale de companie, poate face lucruri absolut fenomenale, lucruri pe care puțină lume le știe! De-a lungul timpului, medici și cercetători din întreaga lume au observat că, în familiile unde există animale de companie, atmosfera este mai senină, bolile sunt mai rare și se vindecă mai repede. Conform uneia dintre ipoteze, torsul ar fi sursă acțiunii terapeutice a pisicilor.

Așadar, nu trebuie să te miri dacă o pisică ți se așează în poală, dacă stai întins pe pat, sau după cap, în zona cervicală. Pisica încearcă să se lipească de acea parte a corpului unde se află organul bolnav și, după un timp, durerea se potolește și omul se simte mai bine.

De asemenea, pisicile reduc stările de neliniște, calmează, trezesc sentimente de încredere, de optimism.

Sistemul cardiovascular pare a fi „specializarea” acestora. Pisicile sunt excelenți „cardiologi”, așa că cei care suferă de hipertensiune, au trecut printr-un infarct sau accident cerebral li se recomandă să țînă mai des, în brațe, o pisica. Din experiență s-a constatat că prezența în casă a unei pisici stabilizează tensiunea arterială și la persoanele cu distonie neurovegetativă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?