Ce pensionari vor fi afectați de măsurile anunțate de Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Agricultorii vor fi principalii afectați de excluderea din rândul pensionarilor a celor care nu au un stagiu minim de cotizare 10 de ani – atenționează președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu.Acesta  a declarat la Europa FM că ”întotdeauna, agricultorii au fost lăsați ca o roată de rezervă la căruță. Nu trebuie făcută o diferențiere între anumite tipuri de pensii și mă refer la pensiile normale, nu la cele nesimțite. Soluția ar fi să găsești un algoritm, care – în mod procentual – să crească și pensiile acestora. Pentru că, până la urmă, oamenii aceștia au muncit, au muncit într-un colectiv, nu au toți adeverințe, nu pot dovedi într-un mod foarte corect activitatea pe care au desfășurat-o acolo, dar trebuie ținut cont.”

Olguța Vasilescu a a nunțat că vor fi scoși din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani.

Guvernul vrea să ia această măsură în condițiile în care cei cu pensia minima i-au prins din urma pe foarte multi care au cotizat 15-20 de ani si care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei – a mai spus Ministrul Muncii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?