Ce păţesc păsările care zboară deasupra celei mai mari centrale solare din lume

 
Păsările care zboară deasupra centralei solare sunt arse
Păsările care zboară deasupra centralei solare sunt arse

La scurt timp după inaugurarea celei mai mari centrale solare din lume, Ivanpah Solar Electric Generating System, organizaţiile de protecţie a mediului au aflat că păsările care zboară deasupra ei au mult de suferit.

Centrala se află în deşertul Mojave, la graniţa dintre statele California şi Nevada. Cele 300.000 de oglinzi produc energia electrică necesară pentru 140.000 de locuinţe.

Din păcate însă, există şi efecte negative ale acestei centrale. Deşi produce energie ecologică, ea afectează mediul înconjurător într-un mod la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Păsările care zboare deasupra oglinzilor care reflectă lumina solară sunt arse și mor. 

Primele incidente de acest fel au fost raportate de BrightSource Energy chiar de anul trecut, înainte de finalizarea centralei. Zeci de păsări rănite, arse, au fost găsite în apropiere.

Temperatura deasupra acestei centrale solare poate depăşi 500 de grade Celsius, apărând un flux termic care arde penele păsărilor.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
19 Feb 02:51
Sa faca un sistem care sa imite sunetele unor pasari pradatoare si celelalte pasari vor evita zona. Asa am auzit ca s-a rezolvat pe langa unele aeroporturi problema.

Si apoi la cate milioane de pasari sunt ucise zilnic pentru hrana oamenilor ce mai conteaza cateva zeci.

Pentru zuzu: energia aia tocmai ca e captata numai ca se interpune cate vreo pasare la un moment dat. E ca si cum ai indrepta un laser catre o tinta. Daca pe traiectoria razei laser (de putere mai mare) s-ar interpune o pasare sa zicem s-ar praji. Asta inseamna ca acea energie nu este captata? Ba da doar ca se interpune un obstacol.
Desertul este folosit intrucat acolo pretul terenului este foarte mic si mai ales pentru ca in desert este foarte foarte mult timp soare si foarte putin timp cerul este innorat. Majoritatea covarsitoare a zilelor in desert este senin deci acolo e optim de construit o centrala solara.
Răspunde
4 -6
zuzu
18 Feb 10:18
Ha ha ha ha ha ha ! Ce stire tembela! Aia numai centrala ecologica nu este! Ce motiv ar fi sa fie in desert? Si de ce nu se capteaza tocmai energia aia care arde pasarile? Sa fiti voi sanatosi, acolo este cu totul altceva,care,pentru acoperire,o incalzi si locuinte!
Răspunde
6 -3
ION
18 Feb 12:39
5 zuzu, esti "pe langa".
Oglinzile capteaza energia si o focalizeaza intr-un punct fix unde se produce abur. Anergia trimisa dinspre oglinzi spre boiler arde pasarile dar tu esti prea putin intelligent ca sa stii asta.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?