Ce oraş din România e pe locul trei în lume la viteză pe internet? Nu e Capitala

 

Oraşul Ploieşti se află pe locul al treilea în lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a Internetului, după Singapore şi Hong-Kong, a declarat, luni, Irina Lucan-Arjoca, director general adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

"România este pe locurile fruntaşe în Europa şi în lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a Internetului, atât la încărcare, cât şi la descărcare. Astfel, oraşul Ploieşti este pe locul trei în lume, după Singapore şi Hong-Kong", a spus Lucan-Arjoca, la o conferinţă pe tema proprietăţii intelectuale în mediul digital.

Potrivit acesteia, în Ploieşti, Internetul are o viteză de 102,35 Mbps. Urmează oraşul Iaşi, cu 101,43 Mbps, şi Bucureştiul, cu 96,18 Mbps.


Cu toate acestea, oficialul ORDA a atras atenţia asupra faptului că 39% dintre locuitorii României nu au utilizat niciodată Internetul, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale.

"Conform studiului Băncii Mondiale privind gradul de alfabetizare digitală, deşi România are un potenţial uman ridicat în acest sector, 39% din locuitori nu au utilizat niciodată internetul. Cred că acest procent vizează în special mediul rural", a completat ea.

Sursa: Ziare.com.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?