ANAF are obiecții la proiectul de buget pentru 2016. Povară suplimentară de 7 miliarde lei

 

Proiectul de buget care i-a fost prezentat premierului Dacian Cioloș de fosta guvernare impune Fiscului să colecteze anul viitor 195 miliarde lei. Suma ar fi nerealistă, spun oficialii ANAF.

Șeful ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a avizat documentul cu obiecții, pe motiv că estimarea de încasări nu ia în calcul impactul măsurilor de relaxare fiscală deja introduse și continuate anul viitor, și a atenționat că veniturile care i-au fost cerute sunt supraestimate cu 5-7 miliarde lei.

Pentru anul viitor, fosta guvernare a calculat venituri totale de 227,3 miliarde lei, cu 9 miliarde lei mai puțin decât în acest an, pe fondul măsurilor de relaxare fiscală incluse în noul Cod Fiscal, din care 195 miliarde lei au fost puse în sarcina ANAF.

Surse ministeriale au declarat pentru Profit.ro că președintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, a avizat proiectul de buget, dar cu obiecția că "veniturile estimate au fost insuficient fundamentate și necorelate cu măsurile legislative".

Conducerea ANAF apreciază că estimarea de venituri ia în calcul impactul măsurilor de relaxare fiscală aplicate începând cu anul viitor, dar nu ține cont și de impactul măsurilor aplicate din acest an și care vor fi resimțite și în 2016, precum TVA de 9% la alimente, neimpozitarea profitului reinvestit sau diminuarea "taxei pe stâlp".

În aceste condiții, ANAF a calculat că veniturile care sunt programate pentru colectare au fost supraestimate cu 5-7 miliarde lei.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?