Ce NU ŞTIAI despre Zămislirea Sfintei Fecioare Maria

 
Ce NU ŞTIAI despre Zămislirea Sfintei Fecioare Maria
Ce NU ŞTIAI despre Zămislirea Sfintei Fecioare Maria

In calendarul crestin-ortodox, in data de 9 decembrie este sarbatoarea Zamislirii Sfintei Fecioare Maria. Insa se pare ca aceasta sarbatoare este legata de o interpretare gresita a evenimentului in sine.

Sfintii Ioachim si Ana nu au avut copii pana la batranete, atunci cand Arhanghelul Gavriil s-a pogorat la fiecare din ei, vestindu-le zamislirea Fecioarei Maria. Dumnezeu a facut roditor pantecele sterp al Anei, care a nascut-o pe Sfanta Fecioara Maria.

Potrivit crestinortodox.ro, interpretarea gresita a acestui eveniment a facut ca in sanul Bisericii Romano-Catolice sa apara pentru prima data inovatia mariologica despre "imaculata conceptie". Potrivit dogmei "imaculatei conceptii", Maica Domnului ar fi fost ferita de pacatul stramosesc, fiind nascuta asemenea Mantuitorului, prin umbrirea Sfantului Duh, iar nu prin impreunare trupeasca.

Citeşte mai mult pe feminis.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
Maria
09 Dec 18:42
Sunt "Neprihanita Zamislire", a recunoscut Sfanta Fecioara Maria insasi:
Bernadette şi cele 18 apariţii ale Fecioarei Maria la Lourdes
La 11 februarie 1858, Bernadette Soubirous, o fetiţă săracă în vârstă , de 14 ani a plecat să adune vreascuri împreună cu sora ei şi o prietenă, în apropiere de stânca Massabielle, pe malul râului Gave du Pau. Fiind bolnavă de astm, Bernadette a rămas în urmă. În apropierea unei grote „a simţit o adiere de vânt”, apoi a fost martora unei apariţii: „o doamnă tânără, îmbrăcată în alb”. Când celelalte două fete s-au întors, au găsit-o pe Bernadette cu chipul strălucind de fericire.
La început, Bernadette nu ştia despre cine este vorba, dar „Femeia în alb” i-a spus în timpul uneia dintre apariţii că este „Neprihănita Zămislire”. Bernadette a reţinut termenul, care îi era necunoscut până atunci şi, repetându-l încontinuu ca să nu-l uite, s-a îndreptat către preotul oraşului. Acesta l-a tălmăcit şi astfel au aflat cu toţii cine i se arăta în mod miraculos fetiţei.
Trupul lui Bernadette se află şi azi în capela mănăstirii din Nevers, într-un sicriu de cristal, părând că doarme. Iată ce scria ea la un moment dat în jurnal: „Nu voinţa mea să se facă, o Marie, ci a ta care e întotdeauna voinţa lui Isus… Sufletul meu, unit cu al tău, să-l preamărească pe Domnul pentru acest omagiu permanent al unei supuneri desăvârşite… Da, Dumnezeul meu, da în toate şi pentru toate, da!”
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?