Ce NU se mănâncă de Ziua Crucii? Află ce alimente sunt interzise!

 
Ce NU se mănâncă de Ziua Crucii? Află ce alimente sunt interzise!
Ce NU se mănâncă de Ziua Crucii? Află ce alimente sunt interzise!

În fiecare an, pe 14 septembrie, credincioşii prăznuiesc Înălţarea Sfintei Cruci, una dintre cele mai vechi sărbători creştine. Ea ne aminteşte de patimile şi de moartea Mântuitorului pe Golgota - Aflarea Crucii pe care a fost răstignit Iisus Hristos şi înălţarea ei în faţă poporului de către episcopul Macarie al Ierusali­mului, în ziua de 14 septembrie în anul 335.

Ce nu se mănâncă de Ziua Crucii

Dacă vrei să cinsteşti aşa cum se cuvine această sărbătoare, este important să afli ce nu se mănâncă de Ziua Crucii. Această zi este una grea, în special pentru persoanele mai pofticioase, luând în considerare că impune post aspru şi renunţarea la anumite alimente. Mai mult de atât, pe 14 septembrie credincioşii ar trebui să evite activităţile gospodăreşti ori munca la câmp. După cum spuneam, legat de capitolul restricţii culinare, nu este indicat să consumi: prune, pepeni, usturoi, nuci, peste şi alte alimente care seamănă cu o cruce.


Persoanele care au organismul mai puternic pot să urmeze un post negru în această zi sfânta. De asemenea, postul trebuie să fie însoţit de rugăciuni spuse din suflet. Se spune că, dacă cinsteşti în acest mod sărbătoarea Înălţarea Sfintei Cruci, vei fi ferită de boli ori te vei vindecă de unele de care deja suferi. În plus, de Ziua Crucii chiar este recomandat să aduni anumite plante de leac (boz, micşunele, mătrăgună, năvalnic) pe care trebuie să le duci la biserica pentru a fi sfinţite. De altfel, această este ultima în care mai poţi să culegi astfel de plante.

Sursa: divahair.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?