Ce jocuri face Cioloș la Bruxelles? Contre între PNL și USR PLUS

 
Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Liberalul Siegfried Mureșan susține, pe Facebook, că alianța dintre grupul Renew al cărui șef este Dacian Cioloș și socialiști împotriva PPE nu e surprinzătore, dar că  „este gravă pentru România”. În replică, Dragoș Tudorache, subalternul lui Cioloș,  scrie, tot pe Facebook,  că popularii sunt supărați că Manfred Weber nu are susținere majoritară pentru șefia Comisiei Europene.

,Zilele acestea vedem în Parlamentul European o alianță între grupul Renew al lui Emmanuel Macron și socialiștii europeni împotriva PPE. Colaborarea dintre grupul lui Macron și socialiști este mult mai strânsă decât colaborarea lor cu PPE. Am văzut asta în fiecare zi în negocierile pentru formarea majorității(...)Acest lucru nu este surprinzător, dar este grav pentru România'', scrie pe Facebook Mureșean.

,, Este grav, deoarece PPE este partidul care a sprijinit mereu România. PPE a luptat pentru statul de drept din România, în timp ce socialiștii europeni erau la braț cu PSD. PPE a susținut-o pe doamna Kovesi, în timp ce socialiștii europeni au votat împotriva ei. Sigur că și Guvernul Franței a votat împotriva ei în Consiliu. Socialiștii europeni au fost apărătorii PSD-ului și vor fi in continuare, după o scurtă “înghețare a relațiilor” pe durata campaniei. Acest subiect merită monitorizat deoarece este foarte important pentru România'', adaugă liberalul.

În replică, Dragoș Tudorache, de la USR-PLUS, spune că „Siegfried Mureșan, care vede o colaborare între grupul Renew și socialiști împotriva popularilor, s-a uitat la alte negocieri”.

„Înțeleg că popularii sunt suparăți că Manfred Weber nu are susținere majoritară nici în Parlament și nici în Consiliul European, dar pentru asta singurii responsabili sunt popularii pentru că au ignorat semnalele politice venite de mai bine de jumătate de an. În loc să vadă acum conspirații împotriva lor ar trebui să înceapă să înțeleagă că există o configurație nouă a Parlamentului European de care trebuie să țină seama, cu trei forțe puternice nu doar cu două cum au fost obișnuiți.

Și îl rog pe Siegfried Mureșan să nu mai vadă lucruri "grave pentru România" când, pentru prima dată, un șef de grup este român și interesul nostru ca țară va fi foarte bine reprezentat, îl asigur.

Grupul Renew Europe nu este al lui Macron așa cum, sper eu, nici PPE nu este al lui Merkel. O asemenea simplificare, cel puțin în cazul Renew, este falsă”, a scris pe Facebook Dragoș Tudorache.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihalache
21 Jun 17:18
PNL în lunga lui istorie nu a tolerat manifestările salariaților tipografii în 1928, ale minerilor si ceferistilor în 1933 care manifestau pentru drepturi salariale decente manifestări înecate în sănge de democrația liberală.
Răspunde
0 0
Haldy
21 Jun 16:09
La răscoala din 1907 socialiștii au fost singurii care au sprijinit țăranii si au cerut să se dea pămănt lor prin împroprietarire. Liberalii sau opus si au trimis armata să tragă în țărani. Asta o stiu de la strabunicul meu.
Azi în 2019 e cam la fel PSD dă bani la salarii si pensii iar PNL face găt si cere tăierea veniturilor oamenilor muncii.
Răspunde
0 0
Tudor
21 Jun 14:34
Pnliștii sunt oamenii Moscovei în România.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?