Ce îi lipseşte planului anticriză pe imobiliare

 
Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com
Scăderea dobânzilor practicate de bănci la creditele ipotecare, eliminarea piedicilor birocratice, aplicarea facilităţilor doar la achiziţia unei locuinţe noi, precum şi o diferenţiere a sumelor garantate în funcţie de localitate, acestea sunt condiţiile prin care programul Guvernului de garantare în proporţie de 80% a creditelor pentru locuinţe ar putea relansa piaţa imobiliară, sunt de părere cei mai importanţi jucători de profil.


Dezvoltatorii imobiliari sunt de părere că mingea se află în terenul băncilor, fiindcă blocajul actual este dictat de costurile prea ridicate ale creditelor. "Cetăţeanul are aparent un colac de salvare, sub forma acestei garanţii, dar furtuna este aceeaşi, respectiv costurile finanţării. La un credit de 60.000 euro, de fapt avem doi inamici - comisioanele şi dobânda, care poate multiplica valoarea creditului de trei-patru ori", a declarat pentru Business Standard Dan Ioan Popp, preşedintele Impact, companie ce deţine unul dintre cele mai mari portofolii de locuinţe noi.

Citeşte mai mult în Business Standard.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?