Ce este Uber. Interviu cu americanul care aduce apocalipsa taximetriei românești

Uber este considerată una dintre cele mai disruptive companii din ultimii zece ani. Cu o prezență în peste 200 de orașe din întreaga lume, povestea Uber este plină de laude, dar și de controverse. Acum, serviciul de ridesharing a ajuns și în București.În Capitală sunt peste 10.000 de persoane cu licență de taximetrist. Într-un oraș cu o populație de aproape 1,9 milioane de locuitori, ar însemna că există aproximativ un taxi pentru 188 de persoane. Dacă numărul pare mic, trebuie luat în considerare faptul că multe persoane folosesc mijloacele de transport în comun sau automobilele personale. Având în vedere aceste aspecte, poate supraviețui un serviciu de ridesharing precum Uber pe piața din București?

Rob Khazzam, International Launcher în cadrul companiei americane Uber, a venit în București pentru a lansa serviciul uberX. Khazzam nu este la prima vizită în România, făcându-și apariția încă din luna noiembrie, pentru a testa apele. Playtech a stat de vorbă cu el pentru a afla toate detaliile despre serviciul care ar putea da peste cap taximetria în România.

”În noiembrie, când am vizitat prima dată România, mi-a rămas în minte entuziasmul persoanelor față de posibilitatea ca un serviciu ca Uber să ajungă aici. Am tot fost întrebați când vom intra pe această piață. Suntem foarte entuziasmați să anunțăm astăzi că serviciul nostru de ridesharing uberX este disponibil în România”, declară Khazzam, cu zâmbetul pe buze. Este relaxat și emană un aer de mândrie. România este cea de a 55-a țară în care în care compania Uber își face simțită prezența.

În restul lumii, americanii au provocat panică și proteste printre taximetriști, practicând tarife mai mici decât competiția.

Află ce este Uber și cum funcționează în România

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Andrei
30 May 00:20
Prima cursa gratuita cu Uber cu codul: UberRomania
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?