Ce este Trinetul - care va înlocui Internetul în câțiva ani

Trinetul ia locul Internetului
Trinetul ia locul Internetului
Trinetul ia locul Internetului Internetul e istorie

Internetul dispare încet-încet. El nu mai reprezintă acum viziunea inițială a lui Sir Tim Berners-Lee, creatorul său. Acesta dorea un spațiu multilateral pentru publicarea și consumarea de informații, fără ca acesta să depindă de o singură parte. Acum depinde de trei…Trinetul.Internetul a început să moară începând cu anul 2014, pe măsură ce oamenii efectuează tot mai multe activități în ecosistemele Google, Facebook și Amazon, în vreme ce restul site-urilor vor deveni irelevante sau vor depinde de cele trei, scrie The Next Web.

Dinamica internetului s-a schimbat drastic în ultimii ani, iar acum Google și Facebook acontează 70% din traficul realizat pe internet.

Spre exemplu, Google deține, pe lângă cel mai popular motor de căutare din lume, cu o cotă de 60%, potrivit Libertatea.ro. În Europa are chiar mai mult, respectiv 92%, și tocmai a fost amendat cu 2,4 miliarde de euro de Comisia Europeană pentru că manipulează rezultatele căutărilor, avantajându-și propriile servicii.

Google mai deține și YouTube – cel mai mare site video de pe internet, Gmail ori Google Play – magazinul de aplicații Android.

Furnizorii de internet vor ajunge să ofere utilizatorilor abonamente speciale pentru accesul la serviciile Google, Facebook și Amazon, care oricum sunt cele mai vizate de oamenii simpli.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?