Ce este septicemia?

 
Septicemia
Septicemia

Septicemia este o problemă de sănătate extrem de gravă, care apare în urma unei infecții.Septicemia este cauzată de infecții bacteriene, însă sunt situații când apare și în alte cazuri. Infecția poate apărea oriunde în organism, iar de acolo, agenții patogeni pătrund în sânge.

Septicemia poate apărea în urma unor probleme aparent banale, precum un genunchi zgâriat sau o rană la cuticule, sau din cauza unor boli grave, precum pneumonia sau meningita, potrivit webmd.com.

Apendicita și infecția urinară netratate la timp duc, de asemenea, la septicemie.

Oricine poate face septicemie, însă sunt mai expuși oamenii care au un sistem imunitar slăbit, bebelușii, bătrânii cu boli cronice, oamenii care tocmai au suferit operații sau diabeticii.

Simptomele septicemiei

Septicemia are numeroase simptome, depinzând de locul în care apare infecția.

Confuzia sau accelerarea respirației este un prim semn de infecție a sângelui, scrie unica.ro.

Pot apărea, de asemenea, și febra sau frisoanele, puls rapid, greață și vomă, diaree, o reducere a volumului de urină, pete roșii pe piele. În astfel de cazuri, vizita la medic este obligatorie.

Deși septicemia este o problemă de sănătate destul de rară, poate duce la moarte, iar tratamentul imediat este absolut necesar.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?