Ce este sedarea conştientă? Tu ştii de ce te poate ajuta?

 
Ce este sedarea conştientă? Tu ştii de ce te poate ajuta?
Ce este sedarea conştientă? Tu ştii de ce te poate ajuta?

Statisticile arată că peste 67% dintre copii și peste 25% dintre adulți suferă de frică de stomatolog. Una dintre metodele extrem de eficiente, care a adus un beneficiu extraordinar stomatologiei, este sedarea conștientă.

Ce este sedarea conştientă?

Sedarea conștientă este o tehnică de anestezie sigură și stabilă, care permite experimentarea tratamentului stomatologic fără a simți durere, anxietate, frică și stres, fără a fi nevoie că pacientul să fie complet adormit. Sedarea conștientă poate fi folosită în orice tip de tratament, de la simplă tratare a unei carii, până la implantologie sau chirurgie stomatologică. 

Avantajele sedării conștiente

- Sedarea intravenoasă presupune evitarea anesteziei generale

- Timpul de recuperare este scurt

- Nu există riscul de înecare

- Conștientă este menținută pe toată durata intervenției. Acest aspect este unul important deoarece pacientul poate comunica cu medicul și poate urmă instrucțiunile acestuia

Datorită sedării conștiente intravenoase, intervențiile care necesitau un grad de complexitate crescut au devenit mai sigure și mai rapide, iar colaborarea medicului cu pacientul este un alt avantaj al acestui tip de anestezie.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?