Ce cărţi am mai citit, lăudat sau aruncat?

 

Ce cărţi au mai apărut la „tribunalul” Bookface? Cărţi recomandate, făcute praf sau clasici care se potrivesc cu scandalurile zilei. Citiţi şi judecaţi şi voi. Acesta e doar un ghid de lectură.

Cărţi prezentate la rubrica Bookface pe Realitatea TV:

Yanis Varoufakis – The Global Minotaur. Megastarul economist a scris şi cărţi. Cea prezentată aici e mai mult o mostră de jurmalism, ceva pamflet inspirat, o bună prelucrare a unor locuri comune în critica politicilor globale duse de marile structuri financiare. Nu e pentru specialişti, e o carte uşoară care prezintă deja o directeţe şi o poftă de polemică devenite evidente după ce Varoufakis a preluat funcţia de ministru de finanţe în guvernul grec. De citit.

 

Dorin Tudoran – România ca părere, Editura Polirom. Într-o mare de anticomunişti vopsiţi, e bine să ai cîte un dizident adevărat să mai taie din greţurile şi eroismele închipuite ale intelectualilor şi politicienilor zilei.

 

Ioan Mihai Pacepa, Ronald J. Rychlak, Dezinformarea, Editura Humanitas. Prima lecţie de dezinformare e cea despre însuşi autorul. Securist baştan care acum se prezintă ca un proamerican convins suferind în birourile superioare ale securităţii lui Ceaşcă. De aruncat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Georg Lukács – Istorie şi conştiinţă de clasă, Editura Tact. O ediţie excelentă, o carte care a făcut istorie, care a generat o întreagă direcţie pentru marxismul vestic. Musai în bibliotecă.

 

Zigu Ornea – Anii treizeci, Editura EST. Multe, multe discuţii despre o lege - numită de unii nervoşi „antilegionară” - care de fapt încearcă să prevină cultul extremei drepte în diverse forme, cult altfel prezent prin multe grupuri intelectuale nobile în ultimii 25 de ani. Cînd apar astfel de discuţii, pline de interpretări aiurea, apelaţi la clasici: aşa e cartea asta, cu exemple şi contextualizări care clarifică paleta extremismelor de dreapta interbelice.

Rubrica Bookface este susţinută de platforma cartepedia.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?