Ce autostrăzi promite guvernarea Orban

 
Autostrada Comarnic - Brașov
Autostrada Comarnic - Brașov

PNL a anunţat programul de guvernare al Guvernului Orban, documentul urmând să fie depus joi la Parlament, împreună cu lista miniştrilor propuşi.

Guvernul Orban propune ca autostrada Comarnic-Brasov, în lungime de 58,0 km și costuri 997,75 mil. de euro, să se va promoveze ca proiect pilot în PPP (Parteneriat Public-Privat), prin dialog competitiv.

Pe lista de priorități în domeniul rutier, Guvernul PNL listează și cea mai cerută autostradă din România, mai ales de către industria auto: autostrada Sibiu-Pitesti.

Finalizarea proiectelor in executie:

Autostrada A1: Lugoj-Deva (Lot 3)

Autostrada A3: Bors-Nadaselu-secțiunile Biharia –Borș și Suplacu de Barcău-Chiribiș, Campia Turzii-Targu-Mures –lot Iernut-Chețani, Rasnov-Cristian

A7 :Centura Bacau

A10: Sebes-Turda-lot 1, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului

Accelerarea implementării proiectului Pod suspendat peste Dunăre la Brăila, proiect aflatîn execuție

Proiecte noi de investitii:

A.1 Autostrazi:

Sibiu-Pitesti;

Tg. Mures-Iasi-Ungheni;

Inel Bucuresti (Ao)

Mentiune: Autostrada Comarnic-Brasovin lungime de 58,0 km si costuri 997,75 mil. de euro (preturi 2014 MPGT) se va promova ca proiect pilot in PPP, prin dialog competitiv. Decizia se va lua doar daca vom obtine sprijinul Comisiei Europene si daca IFI (Institutiile Financiare Internationale), Banca Mondiala,BEI si BERD vor fi de acord sa participe la finantarea proiectului. Se va utiliza Studiul de fezabilitate (SF) din 2015, pe un traseu si solutii tehnice moderne si prietenoase cu mediul ambiant (ex. tuneluri).

A.2 Drumuri expres:

Craiova –Pitesti;

Conexiunea Aeroportului H. Coanda -Autostrada A3;

Lugoj –Craiova

Lista de rezerva drumuri expres:

Constanta –Tulcea –Braila;

Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Pascani-Suceava-Siret.

A.3 Variante ocolitoare (VO; Centuri ocolitoare):

DNCB (Drumul National Centura Municipiului Bucuresti);

VO Vaslui; VO Giurgiu; VO Sf. Gheorghe; VO Barlad; VO Timisoara; VO Zalau; VO Mangalia; VO Slobozia; VO Sighisoara; VO Bistrita; VO Vatra Dornei; VO Rm. Valcea; VO Miercurea Ciuc; VO Campulung Moldovenesc.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Cipi
24 Oct 16:47
Din nou lipseste A9 , autostrada Moldovei.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?