Ce au văzut oamenii la expoziţia deschisă în cinstea lui Ceauşescu. Nu le-a venit să creadă

Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Ca în fiecare an, pe 26 ianuarie, simpatizanții vechiului regim s-au adunat la mormântul fostului dictator. Au aprins lumânări, au adus buchete de flori și au recitat poezii. Este un omagiu adus celui mai iubit fiu al poporului, așa cum i se spunea pe vremuri lui Nicolae Ceaușescu. ”Internaționala Comunistă” a răsunat dintr-un laptop la mormântul lui Nicolae Ceaușescu. Zeci de nostalgici au venit la căpătâiul fostului președinte. De 29 de ani Gabriel vine din județul Olt la crucea dictatorului.

S-au aprins lumânări, s-au pus flori la mormânt și s-au recitat poezii sau fragmente din cuvântările dictatorului. Toți nostalgicii au căzut de acord că... era mai bine înainte.

Cu această ocazie, la Palatul Primăverii a fost deschisă și o expoziție cu cadourile pe care Nicolae Ceaușsescu le-a primit de-a lungul timpului. Este vorba despre tablouri, documente inedite, vase din porțelan și o masă din șah dăruită de Hafez El Assad, fostul preşedinte al Siriei.

În cadrul expoziției, vizitatorii pot admira și un autovehicul fabricat în anul 1974. O mașină care a fost primită cadou de Nicolae Ceaușsescu de la șahul Iranului. Autovehiculul îi aparține acum unui colecționar privat, care a fost dispus să o aducă aici. Totul pentru ca oamenii să o poată vedea.

Expoziția poate fi vizitată până la 1 martie.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?