Tăriceanu atacă Justiția, după întâlnirea cu ambasadorii pe tema modificărilor la Codurile Penale

 

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, după întrevederea pe care a avut-o cu ambasadorii,  că s-a discutat despre legislația pe Justiție, precizând că în opinia sa, ”show-ul mediatic înlătură prezumția de nevinovăție, iar inculpații se duc de foarte multe ori gata acuzați”.

”Am avut o discuție informală cu însărcinatul cu afaceri al SUA, ambasadorul Marii Britanii, adjunctul de misiune germane. Am discutat chestiuni de interes bilateral, mediul de afaceri, au fost curioși să afle chestiuni legate de modificările legislative care sunt în curs. Prin urmare, am avut această discuție într-o manieră foarte deschisă și amicală. În această privință am făcut câteva precizări: statul de drept nu înseamnă întărirea instituțiilor represive ale statului, ci instituții puternice care să apere. Am vorbit despre faptul că am sesizat preocupări în modul în care funcționează diferitele faze ale cercetării penale. Vedem acest show mediatic care înlătură prezumția de nevinovăție. Ei se duc de foarte multe ori gata acuzați. Punctul de vedere al domnului Zgonea o să vi-l spună el, dar în esență v-am explicat că aceste preocupări trebuie să le avem în vedere și trebuie aduse acele corecții necesare, astfel încât justiția să nu se îndepărteze de la rolul ei esențial. Vedem o interferență și o presiune care funcționează într-o manieră subtilă. Lucrurile acestea nu trebuie să rămână neobservate. Eu v-am spus că din punctul meu de vedere și cei patru diplomați au fost foarte grijulii să nu depășeacă o anumită frontieră care în mod uzual nu se depășește”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?