Curtea Constituţională discută pe 19 iunie sesizarea PNL privind numirile la CNCD

 

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 19 iunie sesizarea Partidului Naţional Liberal privind numirea de către Parlament a unor membri ai Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), au precizat, pentru Agerpres, oficiali ai CCR.Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat miercuri că PNL a depus o sesizare la Curtea Constituţională în privinţa numirii de către Parlament a unor membri ai CNCD.

"PNL a depus astăzi sesizare la Curtea Constituţională pe votul dat în Parlament pe componenţa Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării. Ca şi argumente, PNL consideră că PSD a încălcat orice normă privind criteriile profesionale pe care trebuie să le îndeplinească membrii care fac parte din CNCD şi, de asemenea, a fost încălcată şi procedura, pentru că întregul proces de validare a celor propuşi pentru CNCD a fost unul pur formal, doar pentru a bifa procedurile parlamentare, şi nu s-a constituit într-o evaluare propriu-zisă a profesionalismului celor care fac parte din acest Consiliu", a afirmat Raluca Turcan.


Deputatul PNL Ioan Cupşa a spus, la rândul său, că au fost atacate două hotărâri ale Parlamentului pe această temă.

"Cele două hotărâri ale Parlamentului nr. 21 din 2018 şi 48 din 2017 trebuiau atacate. (...) Cu aroganţă, cu superficialitate, cum fac de o lungă perioadă de timp, cei de la putere, PSD - ALDE, chiar sprijiniţi şi de UDMR, tratează cu superficialitate toate obligaţiile pe care le au. Astfel, în ce priveşte desemnarea membrilor CNCD au încălcat legea în privinţa audierii acestor persoane. Persoanele în cauză nu au fost audiate nici măcar în comisii, darămite în plenul Parlamentului. Este o precizare în lege care spune că 6 din 9 dintre membrii CNCD, respectiv două treimi, trebuie să fie licenţiaţi în Drept. În prezent, doar 5 dintre cei 9 sunt licenţiaţi în Drept. Deci, prevederi exprese ale legii au fost încălcate", a explicat Cupşa. 

 
 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?