CCR amână pentru septembrie decizia privind dezincriminarea conflictului de interese

 

Dezincriminarea conflictului de interese a ajuns pe masa judecătorilor Curţii Constituţionale. Magistraţii CCR au fost sesizaţi chiar de cei care au şi iniţiat legea în cauză. Curtea, întrunită miercuri, a decis însă să amâne pentru septembrie judecarea cauzei. 

UPDATE: Curtea Constituţională a amânat pentru 13 septembrie judecarea sesizării unui grup de 99 de parlamentari cu privire la dezincriminarea conflictului de interese în cazul senatorilor şi deputaţilor care şi-au angajat rude la birourile parlamentare înainte de 2013.

Acest dosar se va soluţiona în septembrie, după vacanţa judecătorească, în care se vor afla şi membrii CCR.

Zegrean: Toate legile trebuie respectate

Judecătorul CCR Augustin Zegrean a declarat miercuri, înainte de începerea ședinței Curții în care se discută despre dezincriminarea conflictului de interese, dar și pe marginea statutului aleșilor locali, că toate legile trebuie respectate, notează Agerpres.

Întrebat despre sesizarea privind dezincriminarea conflictului de interese, acesta a explicat: "În general, Codul penal nu vorbește despre o categorie anume de oameni, se referă în mod general. Nu trebuie să scrie în lege că n-ai voie să furi ca să știi că nu trebuie să furi, de exemplu. Ați văzut scris în vreo lege că n-ai voie să furi sau n-ai voie să omori? Nu scrie așa ceva. Toate legile trebuie respectate. Dacă n-ar trebui, nu s-ar mai face sau ar scrie acolo: respectă numai cine vrea''.

Judecătorii Curții Constituționale iau în discuție miercuri sesizarea a 99 de parlamentari privind proiectul de lege care duce la dezincriminarea conflictului de interese în cazul senatorilor și deputaților ce și-au angajat rudele la birourile parlamentare până în anul 2013 și pe cea a președintelui Klaus Iohannis privind neconstituționalitatea legii referitoare la statutul aleșilor locali.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?