Doctoriţă celebră, bănuită că şi-a DROGAT proprii copii de 11 şi 15 ani. Cazul şochează România

Lorena-Adriana Bîrleanu, șefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava, este suspectată că le-ar fi administrat fiilor săi, de 11 și 15 ani, medicamente folosite de bolnavii în faze terminale. Copiii au ajuns zilele trecute la spital, testele de urină dovedind că în sângele lor au ajuns cantități însemnate de benzodiazepină (substanța activă de la Diazepam) și morfină. DIICOT Suceava a demarat o anchetă, fiind făcute cercetări pentru stabilirea vinovăției persoanelor implicate.Un caz absolut șocant a ieșit la iveală după ce doi copii au ajuns la spital existând suspiciuni că le-au fost injectate substanțe medicamentoase folosite pentru pacienți în faze terminale. Situația este cu atât mai gravă, cu cât principala suspectă de toată grozăvia este propria lor mamă.

Adriana-Lorena Bîrleanu este șefa Centrului Medical din cadrul IPJ Su­ceava. Aceasta este bănuită că începând încă din luna septembrie a anului trecut a început să le administreze celor doi fii ai săi, în vârstă de 11 și 15 ani, tot felul de calmante puternice pentru a le mai potoli pornirile adolescentine. La școa­lă, comportamentul celor doi băieți era unul total schimbat față de anul școlar precedent, fapt ce a stârnit nedumerirea cadrelor didactice. Copiii nu mai erau atât de energici ca la sfârșitul anului șco­lar trecut, s-au izolat de restul colegilor și nu mai comunicau nici cu profesorii, fiind afectate și rezultatele lor la învă­țătură, scrie Obiectiv de Suceava.

Reprezentanții școlii nu au putut să privească nepăsători la situația celor doi băieți, astfel că s-au simțit responsabili să sesizeze Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava. Asistenții sociali au pornit de îndată o anchetă pentru a descoperi cauzele ce au dus la schim­bările de comportament ale celor doi frați. Minorii au fost monitorizați timp de câteva luni de zile, iar la sfârșitul lunii februarie 2017 s-a ajuns la concluzia că există posibilitatea ca însăși mama lor să le administreze tot felul de medicamente și calmante. Nu se știe deocamdată dacă femeia încerca doar să-i liniștească pe cei doi băieți, fără a ține cont de efectele secundare pe care aces­te substanțe le-ar putea avea poate chiar pe tot parcursul vieții.

In urmă cu câteva zile, cei doi frați au ajuns la Spitalul Județean Suceava, unde medicii i-au supus la o serie de investigații de specialitate pentru a vedea în ce măsură le-au fost afectate organele vitale și totodată pentru a se descoperi ce substanțe le-au fost administrate. Din ultimele teste de urină a reieșit că băia­­tului de 11 ani i s-a administrat benzodiazepină, iar fratele său mai mare primise în ultimele 48 de ore morfină. Aces­tora li s-au prelevat și probe de sânge, care urmează să fie prelucrate în laboratoare de specialitate, urmând ca rezultatele să stabilească cu exactitate ce substanțe le-au fost administrate celor doi copii.

Toată această poveste a ieșit la iveală după ce la DGASPC Suceava a fost făcută o sesizare prin care se atrăgea atenția că există suspiciunea că celor doi frați li s-ar administra tot felul de substanțe medicamentoase periculoase.

„Am primit o sesizare, în urma căreia am pornit o anchetă. Subiectul este foarte delicat și prefer să nu ofer prea multe detalii până nu primim un raport oficial asupra anchetei demarate”, a declarat directorul executiv pe probleme sociale în cadrul DGASPC Suceava, Margareta Isăilă.

Polițiștii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava, sub îndrumarea procurorilor DIICOT Suceava fac și ei cercetări în acest caz. Surse din rândul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au confirmat că Lorena Bîrleanu este subiectul unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT, însă nu au dorit să ofere prea multe detalii, deoarece subiectul este unul delicat, victimele din dosar fiind copii.

Despre preocupările Lorenei Bîrlea­nu s-a auzit și prin sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava. Polițiștii nu pot să-și explice cum me­dicul lor, la care unii dintre ei și-au înscris chiar și familiile, le-ar fi admi­nistrat fiilor săi substanțe periculoase, punându-le chiar viața în primejdie. Se pare că medicul își procura „marfa” pe seama unor pacienți, bolnavi în fază terminală.

Totuși, nu se știe încă cu exactitate ce s-a întâmplat în casa familiei Bîrleanu și cum s-a ajuns ca niște copii să devină un soi de cobai.

Lorena-Adriana Bîrleanu este șefa Centrului Medical Județean Suceava din cadrul IPJ Suceava de aproximativ șapte ani. Aceasta are în subordine alți șase medici care se ocupă de sănătatea cadrelor MAI din județul Suceava. Nu mai puțin de 1.300 de polițiști, 800 de jandarmi și 800 de pompieri, precum și alte cadre și foste cadre MAI sunt înscriși la doctorița Bîrleanu, iar tinerii suceveni aspiranți la o carieră în Ministerul Afacerilor Interne trebuie să fie verificați medical de medicul suspectat că le-ar fi făcut așa o grozăvie propriilor săi fii.

Trebuie menționat faptul că L­orena Bîrleanu mai are o fiică în vârs­tă de doar trei ani, iar soțul ei este șeful serviciului de descarcerare din cadrul ISU Suceava. Pentru toți este un semn de întrebare cum în casa cu pricina, unde locuiesc doi adulți pregătiți să acorde primul ajutor, doi copii s-au transformat în ultimele luni, ajungând aproape legume, fără ca nimeni să ia vreo măsură.

Alte subiecte pe Realitatea.netAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?