Cazul de ANTRAX din estul Ungariei IA AMPLOARE

 
Alertă de antrax la graniţa cu România
Alertă de antrax la graniţa cu România
FOTO: http://www.ziarulring.ro

Opt persoane sunt tratate la spital, iar aproximativ altor 50 de persoane le sunt administrate antibiotice ca măsură de precauţie, în cazul de antrax de la Tiszafured, a declarat sâmbătă medicul-şef din judeţul Jasz-Nagykun-Szolnok, relatează MTI.

Cinci persoane din Tiszafured, în estul Ungarei, au fost spitalizate prezentând simptome ale unei infecţii cu antrax, anunţau vineri autorităţile ungureşti în domeniul siguranţei alimentare.

Autorităţile au acţionat bine în cazul de antrax din estul Ungariei, a apreciat sâmbătă ministrul Agriculturii Sandor Fazekas, care a adăugat că poliţia şi experţi investighează în vederea stabilirii cauzelor şi vinovaţilor.

Cazul ar avea legătură cu sacrificarea a două bovine la o fermă, potrivit Autorităţii pentru siguranţa alimentară. O parte din carne a fost folosită pe plan local, iar restul a fost livrată unei companii care operează cantine, potrivit aceleiaşi surse.

Ministerul Africulturii a declarat vineri pentru MTI că autorităţile relevante au adoptat toate măsurile necesare şi la timp.

Un specialist în agricultură, Zoltan Gogos, din cadrul Partidului Socialist (opoziţie), l-a îndemnat vineri pe ministrul Agriculturii Sandor Fazekas, care este totodată reprezentantul Tiszafured în Parlament, să-şi asume responsabilitatea politică "pentru tăcerea pe care autorităţile au păstrat-o asupra cazului" timp de 3-4 zile.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?