FBI intră pe fir în cazul Caracal. Ce vor verifica experții americani

 

Anchetatorii au apelat la sprijinul FBI pentru analizele genetice în cazul Luizei Melencu, dar și pentru stabilirea profilului psihologic al lui Gheorghe Dincă. Mai exact, DIICOT vrea stabilirea ADN-ului mitocondrial în cazul Luizei Melencu (care stabilește filiația maternă) și pentru profiling.

DIICOT a transmis, vineri, în Statele Unite o cerere de asistență judiciară internațională prin care a solicitat sprijinul FBI în vederea efectuării unei expertize genetice pentru stabilirea ADN-ului mitocondrial în cazul Luizei Melencu (care stabilește filiația maternă) și pentru profiling, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Potrivit acestora, o comisie rogatorie a plecat deja spre Statele Unite prin intermediul Ministerului Justiției. Expertiza ADN realizată de Institutul de Medicină Legală din București a eșuat.
 
Șeful DIICOT Felix Bănilă a explicat miercuri de ce a ales să apeleze la ajutorul specialiștilor americani.

„S-a dispus înființarea unei comisii rogatorii în SUA pentru a efectua o nouă extragere de ADN printr-o metodă pe care INML nu este omologat să o efectueze, respectiv prin metoda extragerii ADN mitocondrial. Nu este vorba despre o lipsă de încredere în INML, ci datorită faptului că o astfel de procedură de acreditare a unei noi metode este de durată, iar cooperarea dintre noi și autoritățile din SUA permit o astfel de cooperare”, a spus Felix Bănilă.

În cursul dimineții, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism a anunțat, într-un comunicat, că a solicitat instanței autorizare pentru prelevarea de probe biologice de la mama Luizei Melencu, după ce aceasta refuzat. Procurorii precizează că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale.

Procurorii au anunțat la începutul lunii august că Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Luiza Melencu, fata dispărută în luna aprilie, și a ars-o în același butoi ca și pe Alexandra, a pus fragmentele de oase și cenușa într-un sac și l-a aruncat pe câmp.

Mama Luizei Melencu s-a declarat în repetate rânduri convinsă că fiica ei este în viață și nu crede în varianta anchetatorilor. ”Atât timp cât nu avem un răspuns oficial, eu cred că ea trăiește”, a declarat recent Monica Melencu pentru un post de televiziune. Neîncrederea în varianta oficială este alimentată de unele posturi tv dar mai ales de Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșaru.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
LasuraByday
05 Oct 20:43
Hi
My name is Jenny.
I trying to find job in model or cinema business.

If you have any offers for me, please contact me
absolutely free dating sites for seniors
dating sites in usa for free
free online dating sites with no fees ever
promo codes for zoosk dating site
dating sites for 50+
zoosk dating site phone number
best dating apps for iphone 2016
plenty of fish dating site of free dating images westie love
best dating sites for serious relationships in usa
dating sites in nigeria
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?