Cazul Caracal. Cât de repede putea fi găsită mașina lui Dincă în baza de date a poliției?

 

Mașina lui Gheorghe Dincă apărea și într-un dosar aflat la DIICOT, iar reprezentanții poliției Caracal spuneau că durează mult până găsesc mașina în baza da date. Totuși, un fost șef al Poliției Rutiere a declarat că operațiunea durează cel mult o oră!

Colonelul în rezervă Lucian Diniță, fost șef al Direcției Poliției Rutiere, face o declarație explozivă în contextul cazului Caracal.

Colonerul (r) Lucian Diniță a spus, pentru DCNews, că în orice situație în care poliția are nevoie de afle proprietarul unei mașini, în maximum o oră, făcând combinații într-o bază de date de pe calculator, din fragmente de număr de înmatriculare, culoare, caroserie, etc., în maximum o oră se identifică proprietarul mașinii. Într-un oraș precum Caracalul, unde nu sunt sute, mii de mașini ca ale lui Gheorghe Dincă, o oră ar fi fost prea mult pentru identificarea proprietarului mașinii.

La dosarul Luizei Melencu, fata dispărută în 14 aprilie în Caracal, exista o poză în care se vedea clar marca mașinii, culoarea, dar și alte particularități.

Nu era vizibil, în schimb, cel puțin în poza apărută din spațiul public ca fiind din dosar, numărul de înmatriculare. La un moment dat, în dosarul dispariției Alexandrei Măceșanu, unul dintre anchetatori a recunoscut mașina, pentru că o văzuse și-n dosarul Luizei Melencu.

Doar că, în loc să verifice în baza de date, a cerut ajutorul lui Remus Rădoi, căruia i-a dat o altă marcă a mașinii. Remus Rădoi susține că polițistul i-a spus că ar lua mult timp să apeleze la baza de date a poliției, pentru că nu e ca în filme.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Borfasi incompetenti si corupti !
16 Aug 12:00
Pe pariu ca unii militieni si procurori “seriosi” si “competenti” ai caracalului sint consumatori de “fetitze” si participanti la retelele de crima organizata. In olt nu sint multe masini de genul lui dinca, iar in caracal poate e singura. Militienii si procororii infractori au anuntat reteau de crima organizata imediat si au tras de timp cit au putut ... acolo trebuiesc toti dati afara urgent ... contribuabilul nu vrea sa mai platesasca incomoetenti si corupti !!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?