Caz şocant în Galaţi! Un bărbat a fost arestat pentru că şi-a decapitat mama din "motive mistice"

 

Un individ de 37 de ani din comuna  Movileni, judeţul Galaţi,  a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, după ce și-a ucis mama, apoi i-a retezat capul și l-a înfipt în gardul casei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, Liliana Istrate, bărbatul locuia împreună cu mama sa, o femeie de 71 ani, în comuna Movileni, iar luni seara, pe fondul unor motivații de ordin mistico-religios, și-a decapitat mama, anunţă Agepres.

'Inculpatul Ionel Mihăilă, de 37 ani, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracțiune reținută a fi săvârșită prin cruzimi(...) În seara de 7 noiembrie, pe fondul unor motivații de ordin mistico-religios și a unui mod de manifestare de o extremă violență, inculpatul a decapitat-o pur și simplu pe mama sa prin folosirea unui cuțit, după care a luat capul acesteia și l-a înfipt într-unul din parii gardului care le mărginea locuința', a declarat Liliana Istrate.


Crima a fost sesizată la 112 de preotul din sat căruia bărbatul i-a povestit ce a făcut.

'Nu există un mobil, este foarte convins că ceea ce a făcut e un act de dreptate, de altfel el s-a dus la preot după ce a comis aceasta faptă să îi spună că a restabilit ordinea. Preotul a fost cel care a anunțat la 112, era în dimineața zilei de 8 noiembrie. Fiind sărbătoare, lumea a început să meargă la biserică, iar domiciliul lor este vizavi de biserică. Inculpatul a pus capul propriei mame cu spatele spre biserică pe motiv că nu are dreptul să privească spre biserică', a precizat Liliana Istrate.

Ionel Mihăilă le-a declarat procurorilor că mama lui devenise un 'demon', iar prin uciderea ei a făcut 'un act dreptate'.

'Inculpatul a fost plecat o perioadă de timp din țară și nu a avut niciun fel de manifestare violentă. Între dumnealui și mama dumnealui în vârstă de 71 ani nu au existat conflicte, erau efectiv îndemnuri ale mamei de o a ajuta la treburile din gospodărie, motiv pentru care inculpatul a început să o privească ca pe un dușman, ca pe un demon, așa a și spus, asta devenise mama lui. A fost liniștit pe durata audierilor și a spus că ceea ce a făcut a fost un act de dreptate. A devenit violent acum, în momentul în care a fost scos din arest și dus la instanță pentru a se discuta propunerea de arestare', a mai spus Liliana Istrate.

Ea a mai spus că anchetatorii nu s-au mai confruntat cu un astfel de act de cruzime.

'Avem foarte multe infracțiuni de omor și tentativă la omor, lovituri cauzatoare de moarte, dar în această modalitate nu s-a înregistrat până acum o speță similară', a precizat Istrate.

Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infracțiune reținută a fi săvârșită prin cruzimi. De asemenea, se va dispune și efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se constata dacă acesta a avut sau nu discernământ.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?