Românii care şi-au ridicat deja pensia din Pilonul II, taxaţi de stat cu 10% din sumă!

 
Plan de restructurare
Plan de restructurare

Pilonul II de pensii conţine o capcană pusă special de stat: plăteşti 10% impozit pe venit la încasarea banilor! Taxa este cel puţin suspectă, în condiţiile în care banii sunt depuşi de tine, nu sunt venituri (decât în marja modică a randamentului oferit de administratorii privaţi) şi au fost deja impozitaţi din salariu.

Persoanele care au ajuns la vârsta pensionării şi şi-au încasat pensia într-o singură tranşă au fost în număr de 7.730 şi au încasat în total 68.574.557 lei.

Rezultă o pensie medie de 8.871 de lei, pensie încasată într-o singură tranşă de către beneficiarul Pilonului II, în 7-10 ani de cotizaţii în sistemul privat.

Nu mică le-a fost surpriza proaspeţilor pensionari când au constat că suma nu este liberă de sarcini, ci e taxată cu 10% - impozitul pe venit.

Astfel, impozitul mediu către stat anul acesta a fost de 887 lei, ceea ce aduce pensia privată medie încasată până în prezent la 7983,9 lei, scrie Economica.net.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?