Câţi bani îţi OPREŞTE BANCA DIN SALARIU

 

În România, încasarea salariului prin card este o operațiune care înghite lunar până la câțiva zeci de lei. Și asta din cauza comisioanelor precum cel de administrare a contului, a celor de retragere sau de virare a banilor.

Oferta băncilor arată că doar cheltuiala cu posesia cardului  poate ajunge anual până la 135 de lei, fără a lua în calcul costurile cu tranzacțiile.

Costurile ridicate au atras atenția și preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu. Acesta a afirmat, marți, că respectivele comisioane de utilizare a cardurilor bancare sunt excesive și nu reflectă costurile.


Oficialul este de părere că nivelul acestora este prea mare, fiind prea scump faţă de ceea ce ar fi justificat din punct de vedere economic.

Yahoo! News a făcut un top al cardurilor de salariu cu cele mai mici și cele mai mari costuri, respectiv cheltuiala anuală generată de contul curent, cu card de debit atașat. 

În funcție de bancă, un posesor de card de debit poate plăti anual până la 135 de lei, la care se adaugă comisioane precum cel de retragere de la ATM sau cel pentru încasările intra sau interbancare.

Banca Transilvania are un card de debit cu costuri anuale zero, fără a percepe comision de deschidere cont sau de administrare, potrivit unui site de calcule financiare.

Atunci când primiți salariul, banca vă oprește însă comision de încasare intra sau interbancar, în funcție de la banca de la care se face plata. De exemplu, comisionul intrabancar pleacă, în funcție de suma încasată, de la 1,5 lei, pentru sume mai mari sau egale cu 50 de lei  și poate ajunge până la 8 lei, pentru sume mai mari de  50.000 lei.  Atunci când plata se face interbancar, comisionul pleacă de la 2,7 lei și crește până la 18 lei.  Comisionul de retragere numerar perceput în cazul acestui card este de 0,4%.

Citeşte mai mult pe ro.stiri.yahoo.com.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?