Câteva metode de a tempera agresivitatea unui preșcolar "sălbatic"

Este un lucru obișnuit pentru copiii mici să se exprime fizic atunci când nu au suficiente cuvinte pentru a spune ce doresc. Dar există unele lucruri pe care le puteți face pentru a tempera agresiunea. Nu există cursuri de gestionare a furiei pentru preșcolari, și trebuie să țineți cont de un lucru: mânia este un sentiment, în timp ce agresivitatea este un comportament, de care copilul trebuie să învețe că nu se poate folosi pentru a-și rezolva problemele. El trebuie ghidat cum să gestioneze emoțiile, impulsurile și furia, deci iată câteva sfaturi. După ce s-a calmat, vorbiți despre starea sa, întrebați-l ce l-a deranjat.

Copiii mici au un varietate de sentimente și trebuie să fie învățați să le gestioneze. E bine să cunoască semnificația unor termeni ca furie, tristețe sau frică, să aibă un vocabular al emoțiilor. Pe urmă, învățați-l să empatizeze. Dacă mușcă, lovește și se trântește pe jos, întrebați-l cum s-ar simți dacă cineva ar face exact același lucru. Dacă nu are abilitățile verbale pentru a se afirma într-un mod non-violent, trebuie să le deprindă. Micuțul iubeste joaca, deci vă puteți folosi de asta pentru a-l invata sa reacționeze la lucrurile care tind să declanșeze furia.

 

Luați o situație care in mod normal îl irită și discutați cum poate fi ea rezolvată fără urlete. Pe scurt, faceți cu el brainstorming. Ofera-i alternative verbale la furie, sugerați-i ce ar fi putut să spună și convingeți-l să încerce data viitoare. Iar data viitoare, lăudați-l! Invatati-l cum să se calmeze cu ajutorul respirației profunde. Conveniți asupra unui semn pe care-l puteți face atunci când devine furios, de pildă mâna dusă la piept, și acest reper vizual îi va reaminti să respire adânc de două ori.

Copilul reacționează agresiv atunci când i se impun multe reguli, dar daca persistă să se enerveze de câte ori aude "nu-i voie" amintiți-i că o va auzi până când se va calma. Pe urmă, limitați contactul cu televizorul, deoarece are tendința să imite agresivitatea în timp ce se joacă.

Explicați-i că lovirea nu rezolvă problema, și amintiți-i că mereu, în povești, binele învinge. Nu-l loviți, deoarece ar putea înțelege că e o soluție la conflict. Și, nu în ultimul rând, gestionați propria furie. Copiii sunt oglinda părinților.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?