Categoriile sociale defavorizate din Alba nu vor făina oferită gratuit de UE

 
Făină
Făină
Vrei zahăr? Ei bine, îl vei primi cu o condiţie. La plecare să ai musai 16 kilograme de făină în traistă. Nu este o glumă, ci mai degrabă o condiţie impusă de nevoie. Ca să nu rămână în stoc cu tonele de făină distribuite de Uniunea Europeană, responsabilii cu derularea acestui program social au decis să condiţioneze distribuirea zahărului de ridicarea pachetelor de făină.

De la începutul programului, în urmă cu două luni, doar o treime din persoanele din Alba Iulia, înscrise pe listele serviciului social, şi-au ridicat pachetele cu făină.

''Sunt 2000 de persoane pe care le aşteptăm să vină. Am căutat toate căile de informare, atât prin televiziune, cât şi prin presă, şi nu cunoaştem motivul pentru care nu au venit'', susţine Ana Bucerzan, responsabil Centru distribuţie.


Responsabilii acestui program, au impus condiţii stricte.

''Am decis ca acum, la ora distribuţiei zahărului, să-şi primească aceste ajutoare alimentare comunitare doar dacă îşi ridică şi cantitatea corespunzătoare de făină'', susţine Adela Cristescu, director Serviciul social.

Pentru că beneficiarii nu s-au prezentat la timp, în depozitul Centrului de zi pentru persoane din Alba Iulia sunt acum 25 de tone de făină comunitară. Potrivit graficului cantitatea ar trebui distribuită până la sfârşitul lunii noiembrie.

În acest ritm, distribuirea pachetelor comunitare s-ar încheia abia la începutul anului viitor. Alimentele, care poartă emblema Uniunii Europene nu pot fi comercializate. Beneficiari sunt persoanele cu handicap, cei cu venitul minim garantat, pensionarii sub 400 de lei lunar şi şomerii cu indemnizaţie.

Subiecte pe aceeași temăprint


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?