Câte apeluri de urgenţă au fost date din Piaţa Victoriei în seara protestului din 10 august

 

Apelul la 112 efectuat la protestul din 10 august privind vandalizarea unui fast food a fost realizat de pe un telefon cu abonament, însă în acea noapte au fost înregistrate 187 de apeluri de urgenţă, în legătură cu mitingul din Piaţa Victoriei, a precizat, STS, potrivit MEDIAFAX.

„Sistemul 112 permite identificarea apelantului de către autorităţile competente, în conformitate cu dispoziţiile OUG nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare şi cele ale Manualului de operare publicat pe site-ul www.112.ro. Precizăm faptul că, prin atribuţiile ce revin instituţiei, nu suntem autoritatea care stabileşte dacă este reală sau falsă identitatea declarată de persoanele care apelează numărul de urgenţă 112 sau, dacă cele raportate de acestea ca fiind situaţii de urgenţă, sunt veridice sau nu. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vă poate însă confirma că apelul în cauză a fost generat de pe un telefon mobil cu abonament”, au precizat reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

În noaptea zilei de 10 august, la 112 au fost raportate violenţe in faţa restaurantului Springtime din Piaţa Victoriei, însă această informaţie s-a dovedit a fi una falsă întrucât nu au fost depistate incidente atunci când forţele de ordine au ajuns la faţa locului. Însă acest moment a fost şi cel când cei doi jandarmi loviţi de protestatari s-au rupt de grupul de colegi.

STS a mai explicat că la protestul din 10 august, au fost efectuate aproape 200 de apeluri privind protestul din Piaţă, iar datele aferente au fost comunicate procurorilor.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?