Cât îi costă pe români noua CRIZĂ declanșată din senin de PSD

 
Dragnea
Dragnea

Scandalurile politice pun în pericol afacerile şi bugetele românilor. Ultima ispravă a PSD are ample efecte asupra economiei. De la cele imediate - deprecierea leului, la cele de durată, cum ar fi stagnarea investiţiilor şi creșterile accelerate de prețuri. În plus, modificările majore aduse fiscalităţii în 2017, una la trei zile lucrătoare, accelerează calvarul românilor.

Jocurile PSD atrag instabilitate şi semne de întrebări pentru investitori, dar şi pentru societate. Primele efecte s-au văzut în cursul de schimb valutar.

Euro a ajuns la un nivel istoric de 4,6599, iar asta duce la scumpirea chiriilor, abonamentelor, carburanţiilor şi alimentelor din import.

"Consecințele sunt evidente în ceea ce înseamnă rata inflației, cursul de schimb, lipsa stabilității pentru investiții, acea revoluție fiscală despre care nu stim cum se va finaliza, mediul de afaceri este bulversat în acest moment", spune Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.

O altă mare problemă-România se situează pe primul loc în topul modificărilor legislative din Europa Centrală și de Est. 45% din actele normative adoptate anul trecut afectează semnificativ afacerile.

Guvernul se laudă că a micşorat povara fiscală pentru companii, însă specialiştii îl contrazic.

"Taxele au început să devină și mai împovărătoare. Avem undeva la 80 de taxe, dar cumulate într o taxă alte 20 nu înseamnă ca avem o scaderea taxelor", spune și Liviu Rogojinaru de la Consiliul pentru IMM-uri.

Deşi Executivul s-a angajat să ajute mediul de afaceri, doar o treime din măsurile fiscale promise au fost implementate anul trecut.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?