Cât de rău au sărăcit mogulii din presă. Cel mai bogat este "miliardarul fără chip"

 
Adrian Sarbu
Adrian Sarbu

Mogulii de presă sunt loviţi puternic acolo unde îi doare mai rău: la avere. Adrian Sârbu are o avere de patru ori mai mică decât anul trecut, în timp ce Dan Voiculescu a pierdut 50 mil. euro într-un singur an.

Zoltan Teszari, proprietarul companiei RCS, supranumit şi "miliardarul fără chip", rămâne cel mai bogat român cu afaceri în media. Averea celui care deține Digi 24 este de jumătate de miliard de dolari, potrivit Capital Top 300.

Topul averilor din media arată scăderi puternice în cazul lui Dan Grigore Adamescu (România liberă), al familiei Voiculescu și al lui Adrian Sârbu (Mediafax).

Insolvențele și falimentele care au afectat companiile pe care le dețin (falimentul Astra, respectiv insolvența Mediafax), dar și problemele cu justiția s-au văzut și în averea acestora.

De exemplu, Adrian Sârbu are o avere estimată la puțin peste 20 de milioane de euro, de patru ori mai puțin decât anul trecut.

Zoltan Teszari are o avere estimată la 480-500 de milioane de euro, cu câteva zeci de milioane anul trecut. Grupul RCS deține familia de posturi TV Digi (Digi 24, Digi Life, Digi World, Digi Sport) și, din acest an, rețeaua de licențe Pro FM și Info Pro.

Familia Păunescu este pe locul al doilea în topul media, cu 200 de milioane de euro. Deține jumătate din B1, dar afacerile familiei vin în principal din alte domenii, scrie Capital.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?