Cât costă pe piața neagră o maimuță precum cea din Ferentari!

 

Maimuța scăpată pe străzile din Ferentari zilele trecute a arătat încă o dată că autoritățile române se încurcă în astfel de situații.

Nici până astăzi nu a fost descoperit proprietarul macacului japonez care a isterizat Capitala. Între timp, piața neagră a animalelor exotice își desfășoară tranzacțiile ilegale chiar sub nasul celor care trebuie să facă verificări.

O maimuță precum cea din Ferentari poate ajunge să coste chiar și 10.000 de euro. Unde au loc astfel de vânzări și cât de mulți bani se învârt în așa mod aflați din materialul urmator, realizat de Realitatea TV.

Până la ora difuzării acestui material, Garda Națională de mediu a centralizat un număr de aproximativ 10 cazuri de comerț ilegal de animale exotice la nivelul întregii țări. Potrivit legislației în vigoare, instituția subordonată Ministerului Mediului poate aplica în astfel de cazuri amenzi cuprinse între 7500 și 15000 lei pentru persoane fizice, iar pentru firme între 50.0000 si 100.000 de lei.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?