Cât costă construcția unei case, în 2018, și ce cheltuieli suplimentare pot apărea

 

Tot mai mulți români aleg să părăsească aglomerația și apartamentele înghesuite din marile orașe și aleg să se mute într-o casă din suburbii. Iată cum se conturează bugetul pentru construcția unei case de la zero și ce costuri trebuie să aibă în vedere cei care vor să facă această mutare.„Suprafața terenului ar trebui să fie de cel puțin două ori mai mare decât amprenta la sol a casei și ideal, ar fi bine să vă consultați și cu arhitectul în procesul de selecție a parcelei. Dacă proprietarul terenului nu are, solicitați un certificat de urbanism. Acesta indică valoarea maximă a procentului de ocupare a terenului (POT) și a coeficientului de utilizare a terenului (CUT), precum și regimul de înălțime a constucției”, spun experții.

Având în vedere că prețurile terenurilor în București sunt prohibitive pentru majoritatea celor care doresc să își construiască o casă, cererea se mută către localitățile din județul Ilfov. Unele dintre cele mai căutate zone sunt Ștefănești, Pantelimon, Berceni, Domnești, Chitila sau Otopeni, prețul pe mp variind în funcție de localizare și proximitatea față de mijloacele de transport în comun și prezența utilităților, de la 10.000 de euro până la 40.000 de euro, pentru un lot de 400 mp. Mai multe pe newmoney.ro. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?